maandag 1 juni 2009

You have been selected for termination

Laat de datum u niet misleiden: het is nog steeds zondag 31 mei. Dagen eindigen niet om middernacht. Zeven uur 's morgens komt al dichter in de buurt (tenzij ik voorbewaking heb, dan is het rond zes uur. Ik ben ook bereid uitzonderingen te maken voor mensen die vroege shiften moeten draaien, zoals ons moeke). Het is nu halfeen, dus het is nog helemaal zondagavond. En ik heb juist naar The Terminator gekeken.


NOT. Ik heb helemaal niet juist naar The Terminator gekeken. Ik moet zeggen dat u als lezer wel erg goedgelovig bent, amai. Moest iemand zoiets tegen mij zeggen ("Hoi Markus, ik heb juist naar The Terminator gekeken!"), ik zou toch eens een wenkbrauw optrekken. Eentje maar hoor, geen twee. Ik ben lui. En één wenkbrauw optrekken staat veel beter dan allebei. Probeer maar eens voor de spiegel. Allebei omhoog: verbaasde, nietsbegrijpende idioot. Eentje de hoogte in: über-badass. Voor meer bewijsmateriaal verwijs ik u graag door naar de X-menfilms, in het bijzonder de recentste (X-men Origins: Wolverine. Wat is er trouwens gebeurd met inventieve, enigzins doordachte titels? Een blik werpen op recente filmtitels wekt niet echt vertrouwen op betreffende de creativiteit van Hollywoods talent:
* He's just not that into you gaat vast over engelen en demonen
* Angels & Demons gaat vermoedelijk over prostaatkanker
* 17 again moet wel over zombies gaan
* Los Abrazos Rotos - dju, ik versta geen Spaans
* Monsters vs Aliens: met een hoofdrol voor bosnegers
* Night at the Museum 2: speelt zich twee keer af in een kinderdagverblijf
* Coraline lijkt mij een film te zijn over Alfred). Let vooral op het gelaat van Wolverine zelf. Drie kwart van de shots loopt hij rond met een wenkbrauw opgetrokken, tenzij hij toevallig even ingemaakt wordt door Sabretooth. Is Wolverine badass? Daar valt over te discussiëren, maar for the sake of the argument is var(badass)=true. Ik heb dus niet juist naar The Terminator gekeken. Wel naar Terminator 2: Judgement Day. The Terminator heb ik gisteren gezien. De deelname van Arnold Gouverneur Van California even buiten beschouwing gelaten is er nóg iets gigantisch mis met die twee films.

The Terminator is eigenlijk dik oké, ermee rekening houdend dat hij uit de jaren '80 stamt. Ik bedoel maar: Highlander is twee jaar jonger en trekt zogezeid op gene zak. Wat is er mis? Eenvoudig: de synthesizer-soundtrack. Jezus toch, dat kon toch echt pakken beter.
Terminator 2 heeft een betere soundtrack, dus geen problemen op dat vlak. Wat is er dan wel mis?
Ten eerste: John Connor. Niet zozeer het personage zelf als wel hoe Eddie Furlong hem neerzet. Lieve Edward: ga onkruid planten; u heeft er in elk geval meer aanleg voor dan voor acteren.
Ten tweede: wat is er met Sarah Connor gebeurd? Haar krullen zijn verdwenen, haar gezicht doet vermoeden dat ze de tweelingzus is van Luke Skywalker (en dan doel ik niet op prinses Leia, maar op een vrouw die op Mark Hamill lijkt) en er is iets helemaal mis met haar voorgevel. Ik heb gehoord van borsten die groter worden doorheen de jaren (vooral omstreeks de pubertijd) en door toedoen van de zwaartekracht gaan hangen, maar nog nooit van borsten die kleiner worden en dan ineens door toedoen van de zwaartekracht gaan hangen. In deel één wogen ze dus, laat ons zeggen, een goede handvol vlees elk en hadden ze weinig tot geen last van hangerigheid; in deel twee wegen ze ineens elk een kinderhandvol vlees en lijken ze een romance te willen beginnen met Sarahs schoenzolen. Nu kan het eraan liggen dat ik geen vrouw ben, maar ik vind dat zulks niet door de beugel(-beha, pedoem-tsj) kan. Gelukkig wordt Terminator 3: Rise of the Machines bevolkt door deernes als Kristannah Loken en Claire Danes, en die hebben voor zover ik weet nog geen last van slinkende, druipende balkons.
Ten derde: in deel één, dat plaatsvindt in het jaar 1984 (behalve de stukjes die in de toekomst geplaatst zijn) is John Connor nog niet geboren, en in Judgement Day, dat zich afspeelt in 1991, is die jongen een jaar of 14. Euh, ja. Ik bedoel: nee godverdomme! Dat kan niet! 't Is niet omdat uw irritante joeng de wereld moet gaan redden dat hij daarom dubbel zo snel ouder wordt en dus maar half zo lang irritant is hoor! Verdekke toch! De onbeschaamdheid! Dachten ze nu echt dat ik dat niet zou zien? Hollywood...

Conclusie: James Cameron has been selected for termination. By his own robot. En die kan er wat van, van terminaten. Aangezien hij een terminator is. Dus ja, dan moet je niet verwachten dat hij eitjes gaat uitbroeden hè? Nee, dan denk je: 'O, die zal zeker gespecialiseerd zijn in menschen omleggen.'

On a sidenote: leve Alan Moore!
On another sidenote: leve Mervyn Peake!
On yet another sidenote: Zooey Deschanel, trouw met mij!

Meer over een van die drie terzijdes in een volgende bijdrage van
Markus met de grote M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten